MediaBase 2016-12-28T11:19:21+00:00

MediaBase

Asset en Workflow Management

MediaBase is een asset & workflow management systeem met een volledig open structuur, gebaseerd op de open wereldstandaarden SQL, XML en HTML. MediaBase is daardoor volledig ‘internet enabled’ in al zijn facetten, en heeft geen beperkingen in uitbreidbaarheid.

De open database structuur garandeert volledige veldvrijheid en uitbreidbaarheid naar de toekomst toe, voor ALLE onderdelen.
In de praktijk zal een eenmaal opgezette workflow namelijk steeds groeien naarmate de wensen van de klant toenemen en er meer partijen van het systeem gebruik maken. Het is in MediaBase niet nodig hiervoor programmeerwerk te verrichten, maar de bestaande structuur kan op ieder moment dynamisch worden aangepast.

Een van de belangrijkste onderdelen hierbij is het werken met zogenaamde metadata (beschrijvende informatie), die aan de hand van de wensen van de klant onbeperkt kunnen worden opgezet. Er kunnen op ieder moment (dus ook tijdens een ‘live’ productie) velden worden toegevoegd, veldtypen worden gewijzigd zonder verlies van data (bijv. een textveld wijzigen in een popup), en rechten worden gewijzigd op het zien en invullen van informatie.

Metadata is uiteraard volledig doorzoekbaar, en door de extreem efficiente database engine van MediaBase is zoeken snel en veelzijdig. Het vinden van artikelen op basis van de inhoud van een combinatie van vrije velden in een database met 100.000 artikelen vindt in de regel plaats binnen enkele seconden!

Automatische workflow regels

MediaBase bevat een unieke ‘rules & conditions’ functie, wat inhoudt dat er op basis van gebeurtenissen of wijzigingen in velden volautomatisch acties kunnen worden gestart. Dit kan bijvoorbeeld het zenden van een email zijn, maar ook een complexe actie als verwijderen van een artikel op een bepaalde locatie, en verplaatsen naar een andere locatie. Of het wijzigen van een status, waardoor sommige mensen het niet meer kunnen zien (bijv. voor accordatie processen). Op deze manier zijn complexe workflows op ieder moment te maken, wijzigen en beheren. Dit soort tools zorgt ervoor dat MediaBase mee kan groeien met de workflow wensen van de klant, zonder maanden maatwerk met de bijbehorende kosten.

MediaBase bevat een zeer uitgebreide en professionele API (application programming interface), waardoor eigen of externe software naadloos aan het systeem kan worden gekoppeld. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk online editing systemen zoals Real Time Image te integreren, of administratieve systemen of productie/artikelen databases. Deze integratie kan zelfs plaatsvinden met systemen die niet op hetzelfde netwerk zitten, maar alleen via secure Internet verbindingen aan MediaBase gekoppeld zijn.

Collaboration (groupware faciliteiten)

Door de uitgebreide rechtenstructuur van MediaBase, en de volledig op Internet gebaseerde interface (een browser is alles wat u nodig heeft…) is MediaBase de keuze bij uitstek voor samenwerkingsverbanden tussen meerdere partijen en/of bedrijven. In een en hetzelfde systeem kunnen leveranciers, klant, productie etc werken met dezelfde data, waarbij op automatische wijze accordatieprocessen kunnen worden geinitieerd en gestuurd.

De combinatie van deze faciliteiten met de uitgebreide Asset Management functies (die we bijna vergeten in het verhaal) maken dat files, workflows, extra informatie etc allemaal in een systeem kunnen worden gemanaged.

Contact

Bent u nieuwsgierig geworden naar MediaBase of de andere producten en diensten van NadecoN. Neem dan contact met ons op via +31 85 8786262 of mail ons op info@nadecon.nl.

U kunt ook uw gegevens achterlaten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

MediaBase portfolio

2016-07-11T13:19:50+00:00

Hallmark

Hallmark cards Benelux gebruikt het Asset Managment systeem MediaBase om het ontwerpen en produceren van haar wenskaarten te organiseren. Nadat er een systeem was gebouwd, om het brede scala aan producten, efficiënt te kunnen samenvoegen, [...]

2016-07-11T13:16:13+00:00

CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek gebruikt voor haar informatie verzameling nog veel papieren enquête formulieren. Omdat de grote verscheidenheid van die formulieren accuraat te kunnen produceren, gebruikt CBS een aangepaste versie van MediaBase.

Onze andere producten

Lees meer

MediaMover

Bestanden verzenden en ontvangen via uw website
Lees meer
Lees meer

PrintShop

Uw internet drukwerk winkel
Lees meer
Lees meer

Veilingsoftware

Uw eigen veilingsite?
Beproefd, betrouwbaar en volledig.
Lees meer
Lees meer

Webshop

Eenvoudig, voordelig en betrouwbaar
Lees meer